Informationsbrev Höst 2016

Höststädning

Söndag 23 oktober kl. 10 är det städdag. Förutom att fixa i trädgården ska vi städa i cykelförrådet och märka upp cyklarna samt bättra på kantstenens gula färg vid nedfarten till parkeringen. Vi hjälps åt att hålla vår fina fastighet i skick. Samling i entrén.

Cykelstädning

Det börjar bli trångt och rörigt i cykelförrådet. Därför ska vi nu rensa ut de cyklar som är övergivna och som ingen känns vid. Det kommer under städdagen sättas ut märkningar på alla cyklar som står i förrådet. De cyklar vars märkning inte är borttagen av dess ägare vid tidpunkten för vårstädningen kommer en firma att hämta oavsett skick. Så se till att märka av era cyklar om ni vill behålla dem!

Sopnedkast

Vårt nya sopsystem fungerar inte riktigt när vi inte håller oss till reglerna. Efter att du slängt soppåsarna i nedkastet åker dem på ett rullband ned i förvaringskärlet.

När soporna läggs i för tunna påsar går dem sönder på vägen ner genom huset och det blir kaotiskt på rullbandet och utanför kärlen. Likaså om de innehåller glasflaskor och andra tunga sopor.

Vi måste hjälpas åt att sköta vårt nya fina system. Annars måste vi tyvärr stänga ner sopnedkasten på alla våningar och lösa sophanteringen på annat sätt (ex. utomhus eller i soprummet i garaget). Så nu hjälps vi åt att slänga endast hushållssopor i vettiga väl förslutna påsar i våra sopnedkast.

Tvättstuga

Tvättstugan är en plats vi måste hjälpas åt att städa och hålla ordning i. I dagsläget slarvas en del med det. Det finns en lista i tvättstugan med vad som ska göras efter varje besök. Det är inte trevligt att komma dit när det inte är städat så nu hjälps vi åt och tar hand om vår gemensamma tvättstuga.

Bästa hälsningar
Styrelsen i Haubitsen 3